Link Building – Защо е важно да го направите

Link Building - Защо е важно да го направите

Повечето собственици на малък бизнес разбират, че е важно да се използват стратегии за оптимизация за търсачки (SEO), за да се класират високо — в идеалния случай номер 1 — на страниците за търсене. Знаете, че не можете просто да създадете уебсайт и след това да седнете и да чакате новите клиенти да почукат на вашата виртуална врата, но понякога е трудно да знаете откъде точно да започнете, ако сте нов в дигиталния маркетинг. Ако приемем, че вече имате качествено съдържание на уебсайта си (публикации в блогове, видеоклипове с обяснения, подходяща инфографика и т.н.), един лесен начин начинаещите да започнат да подобряват SEO е чрез линк билдинга.

Определението за Link Building (изграждане на връзки)

Изграждането на връзки е термин за SEO за процеса на накаране на други уебсайтове да се свързват към страница на вашия собствен уебсайт, за да спечелите по-високо място в SERPs. Тъй като търсачките ценят качеството пред количеството, по-важно е да придобиете няколко надеждни връзки, отколкото десетки по-лоши или спам. Ключът към получаването на връзки към авторитетни сайтове към вашия сайт или блог е постоянното създаване на подходящо, първокласно съдържание, което естествено подлежи на споделяне, коментиране или свързване.

Защо тези връзки са ценни?

Всичко е свързано с взаимоотношенията. Когато Google види, че съдържанието ви е свързано на страници в мрежата, търсачката признава, че марката ви заслужава повече уважение. Това означава по-висок ранг на страниците с резултати от търсачките (SERP). Но не броят на връзките, които ботовете намират, е най-важен, а по-скоро стойността на връзките. Споделянето на вашето съдържание в публикация само с два или три изгледа няма да генерира толкова много шум, колкото свързването с уебсайт, който постоянно има стотици, за предпочитане хиляди гледания от уникални посетители всеки месец. Да приемем, че управлявате бизнес, който продава съдове за готвене или органични храни. Ще бъдете забелязани по-бързо и ще се класирате по-високо, като изградите връзка с някой като Лиза Лийк – която има повече от 1,6 милиона харесвания на страницата си във Facebook – от неизвестна майка блогър, която обича да готви, но тепърва започва.

Изграждане на взаимоотношения, една връзка наведнъж

Въпреки че свързването към много популярни сайтове няма да ви катапултира автоматично в горната част на страницата за търсене, това ще помогне, защото добрият уеб администратор (човекът, който управлява съдържанието на сайта) винаги проверява хората, които привличат трафик към неговия или нейния сайт. Ако някой от тези уеб администратори дойде да ви провери и открие подходящо, превъзходно съдържание, което би било от полза за техните читатели, те вероятно ще попитат дали могат да публикуват повторно вашите статии. Ако установят, че имате взаимоотношения с други влиятелни лица на общ пазар или индустрия, те дори може да попитат дали бихте искали да им позволите да напишат публикация за гости. Резултат! Това е печеливша и за двама ви. Изграждането на тези онлайн връзки не е трудно, но като всяка трайна връзка, отнема време и мисъл. За да извлечете максимума от тази инвестиция, съсредоточете се върху свързването от вашия сайт към други уебсайтове, които имат естествено значение. С други думи, компания за съдове за готвене, която се свързва с блогър, който постоянно публикува здравословни рецепти, има смисъл, докато компания за съдове за готвене, свързваща се с правителствена агенция, която следи сеизмичната активност, няма смисъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *