Инертни материали за растения и цветя от външни сеялки
Инертни материали за растения и цветя от външни сеялки, полезна информация от специалистите по инертни материали.

Инертни материали за растения и цветя

Когато решите да имате външна сеялка като подходящ инертен материал е „разширената глина“. Експандираната глина може лесно да се купи в разсадници и може да бъде разпозната по нейния състав. Той е с променливи размери на гранули между три и четири милиметра. Експандираната глина е порест материал, тъй като има вътрешна структура на пчелна пита. Глината обикновено се използва за експандиране, както и за открити растения, също и за хидропоника. Този инертен материал може да се използва и за мулчиране, тъй като предотвратява растежа на заразените растения.

Едногодишни цветя

Ако искате да отглеждате и поддържате здрави едногодишни растения, най-правилният инертен материал е да използвате субстрат, съставен от органична почвена смес за около половината от вермикулит, което позволява на водата да тече още по-бързо, като същевременно поддържа мека и здрава почвата. Вермикулитът не е нищо повече от минерален материал, богат на алуминий. Вермикулитът може да бъде разпознат по неговия състав: серия от малки плочи.

Легла и бордюри

Ако вместо това трябва да се сблъскате с отглеждането на лехи и бордюри, препоръчително е да използвате като инертен материал вулканичните лапили, материал, който се състои от поредица от елементи с неправилна форма, които могат да достигнат размера от около 3 см. Тяхната структура е пореста, образувана от поредица от тунели, които позволяват и на двете да функционират като изолатор, позволяващ подходящ дренаж.

Стайни растения

За стайни растения в саксия, които трябва да се предпочитат, е пемзата, избягвайте застояла вода и трябва да се използва в субстрата поне за процент от 15%.

Мастни растения

И разбира се не можеха да пропуснат сочните растения, които както винаги се различават от другите по външен вид и грижа. За сукулента продуктът, който може да се побере, е пясъкът, който ви позволява бързо да източите водата, предотвратявайки прекомерното накисване на растението за гниене. Също толкова полезен може да бъде изборът на чакъл, който може да изпълнява дренажна функция и мулчиране. Както можете да видите, всеки инертен материал има способността да изтича правилно водата. Очевидно всеки от тях има различни възможности, но всички ще помогнат на вашите растения да растат редовно и балансирано. И „защо винаги трябва да включвате наличието на инертен материал. Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *