Уволнение на клиент от адвокат
Уволнение на клиент от адвокат - кой е най-добрият начин? Може ли да се направи и морално ли е? Интересен материал по темата може да видите на сайта на адвокати в Русе, които са работили в чужбина и имат опит.

Уволнение на клиент от адвокат

Онлайн правният изследовател. Този, чиито приятели не-юристи знаят по-добре. Този, който иска актуализации всеки ден. Този, който иска да провери отново работата ви. Има много видове дразнещи клиенти и въпреки че всеки един от тези хора може да е поносим, ​​може да дойде момент, в който просто не можете да го издържите повече. Ще трябва да се откажете от представителството. Как да го направим? Е, има етичният начин, който е строго ограничен. След това има тактичния начин, за който няма държавни правила.

И така, какъв е най-добрият начин да уволните клиент?

Насочете клиента към някой друг

Този е някак злобен, но малко злобен. Вашият клиент наистина има правен проблем, нали? Така че не е честно към клиента просто да го изхвърли на бордюра. От друга страна, просто не можете да го понасяте повече; казахте му пет пъти, че срокът на давност спира този иск, който той иска да предяви, но той просто продължава да настоява, че трябва да можете да го направите. Най-доброто решение е да насочите клиента към някой друг, може би дори някой по-специализиран в какъвто и да е проблемът на клиента. По този начин имате добро извинение: „Знаеш ли, Иван Иванов надолу по улицата е дори по-специализиран в тези дела от мен!“ Тази тактика е особено полезна в началото на представянето.

Уволнявайте клиенти рано и често (всъщност, само рано)

С течение на времето става все по-трудно етично да уволниш клиент. По принцип можете да го правите свободно, стига все още да не сте в съда. Съхранявайте документация за случващото се; ако клиентът започне обичайно да прави или казва неща, които действително пречат на представителството (като например да не връщате телефонните ви обаждания или да се появява обикновено късно), запишете го. По-добре е да уведомите по-рано за прекратяване, така че клиентът да не бъде предубеден. Така че, след като стане очевидно, че този клиент е от типа, който няма да сътрудничи, изпратете това писмо за прекратяване.

Вземете разрешение от съда

Като цяло, на късен етап от играта - например точно преди процес - трябва да получите разрешение от съда, за да заместите адвокат. Това може да включва изслушване и дори тогава съдът все още може да реши, че е в най-добър интерес на правосъдието да не се замества нов адвокат. Имайте предвид, че в този момент съдът няма да замени адвоката само защото клиентът е досаден; трябва да е толкова лошо, че адвокатът и клиентът имат толкова противоположни цели, че вече не могат да направят нищо. В повечето държави обаче все още можете да спрете да представлявате клиента, ако можете да твърдите, че няма да можете да продължите да предоставяте компетентно представителство. И най-добрият начин за справяне с трудни клиенти? Пълен прием. Не наемайте клиент, който изглежда, че той или тя ще бъде проблем. Бъдете сигурни, че адвокат Калоян Доков от Троян никога няма да Ви изостави. Може да му имате пъулно доверие. Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *