Какво представлява линкбилдинг

Видове линкове - линкбилдинг

Каква е разликата между естествени, качествени, добри и лоши връзки? Тази публикация ви превежда през всичко, което трябва да знаете за линкбилдинг. В света на SEO термини като естествени връзки, качествени връзки и добри връзки се хвърлят като луди. Независимо дали ще участвате в презентация на клиенти, присъствате на конференция за маркетинг за търсене или шефът ви пита защо не получавате качествени връзки, важно е да знаете (и да можете да обясните) всички различни видове връзки.

Тази глава ще ви помогне:

Разберете всеки тип връзка, като ви предоставим определения спрямо линкбилдинг. Определете кои типове връзки могат да помогнат за повишаване на класирането ви. Разберете кои типове връзки може да искате да добавите към лист за отказване. Въпреки че обикновено има дебат за конкретни типове връзки (.edu и подходящи, ръчно актуализирани директории, например), това ще бъде добра изходна линия, която да използвате.

Видове връзки

  • Естествени връзки- Естествената връзка е тази, която се появява органично (не е лесно да се види като поставена от вашата компания).
Естествените връзки :
  • Нямат параметри за проследяване.
  • Не съществуват в рамките на спонсорирано или платено съдържание.
  • Не пренасочват чрез JavaScript или инструменти за осигуряване на приходи.
Естествената връзка съществува като препратка към част от съдържание, уебсайт или източник.
  • Неестествени връзки- Неорганични връзки са всички връзки, за които се плаща.
Тези видове връзки могат да се поставят и проследяват от PR фирми и купувачи на медии или да се осигуряват приходи чрез партньорски програми, CPC кампании, влиятелни лица или скриптове за приходи. Ако тези връзки не са последвани, Google може потенциално да предприеме ръчни действия върху вашия сайт или сайтът ви може да бъде отрицателно повлиян алгоритмично , тъй като те не са спечелени/органични.

Какво представляват неестествените връзки?

Връзки:
  • С параметри за проследяване (напр. UTM източник и носител).
  • В рамките на спонсорирано съдържание на сайт (защото търсачките не знаят кой е платил за поставянето на съдържанието).
  • От сайтове, използващи скриптове за приходи, защото скриптовете казват, че получавате заплащане за свързване към търговци на дребно.
Можете да ги намерите в кода на сайта, изходящите пренасочвания и други техники за картографиране.
  • Полуестествена връзка- Понякога ще откриете „смесен“ модел на връзки. Например, може да намерите естествена връзка, която използва параметри за проследяване.
Да приемем, че щраквате от инфлуенсър, на когото е платено, за да споделите връзка. Тази връзка ще отведе до целевата страница, която може да има зададени параметри за проследяване. Блогърите, агрегаторите и други, които следват тази връзка, могат да я копират и поставят директно в сайта си, давайки естествени връзки, които също имат тези параметри. Това може да доведе до неестествена, но органична схема за връзки. За да помогнете за разрешаването на това, уверете се, че когато човек достигне до вашия сайт чрез проследявана връзка, вие зададете пренасочване, за да предаде параметрите, но също така да разрешите естествената структура на страницата. Сега ще имате стандартния и непроследен URL като този, който те използват и ще можете правилно да приписвате продажби, трафик и води обратно към оригиналния сайт. Все още можете да измерите ефекта на ореола от допълнителни връзки и излагане, като изтеглите отчет за придобиване на връзка и обхождате/изтривате харесванията, споделянията и ретуитовете от първоначалния инфлуенсър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *