Предотвратяване на запушването на сифоните, каналите и WC
Мнозина са загрижени за въпроса - докато запушването на каналите в банята не е запушена, какво трябва да се направи за превенция? В различни източници можете да намерите съвети за периодично третиране на тръби с химически съединения, за да предотвратите навлизането на отломки и чужди предмети в запушването на каналите. Препоръките са съвсем правилни, но само ако се спазват. На практика обаче никой не ги използва. Ето защо е по-правилно да се запасите с необходимите инструменти и домакински химикали. Системата все още ще се задръсти, така че трябва да сте готови незабавно да разрешите проблемите.  

Предотвратяване на запушване на канализационни тръби

Въведение в запушването на каналите Всички знаем ситуацията, когато в мивката водата спира да се оттича в канализацията през канала. Тази ситуация се нарича запушване на канала или сифона и този проблем изисква незабавно отстраняване. Запушването обаче не е природно бедствие и правилното действие на запушените канализационни тръби може да го предотврати.

Причини за запушването на каналите

Запушените канализационни тръби могат грубо да се разделят на два вида.

  Първо, това е незабавно запушване, което възниква, когато сложна отпадъчна вода случайно се изхвърли в тръбата. Например вашият апартамент се ремонтира и строители изсипват дебел хоросан в канализацията. Разтворът се втвърдява в тръбата и запушването под формата на плътна тапа е готово.   Второ, това е кумулативно блокиране. Всяка канализационна тръба има характеристика, наречена хидравлично съпротивление на потока. Просто казано, дренажната вода се "търка" по стените на канализационната тръба. По време на триенето дренираните отпадъци се отлагат по стените на тръбата. Колкото по-голяма е грапавостта на тръбите, толкова по-голямо е това отлагане. С течение на времето по вътрешните стени на тръбите се образува растеж. По-често това е неприятна мазнина, която след време може да запуши тръбата и да образува запушване. Тук си струва да се отбележи, че модерните канализационни тръби имат принципно гладки повърхности на вътрешните стени. Това не е характерно за старите тръби и особено за тръбите от чугун. Ето защо запушванията на старите канализационни тръби са много по-чести. Следователно първата превенция на запушването на канализационните тръби е подмяната на канализационната система с нова с модерни канализационни тръби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *